Атипове видалення зуба

З одним із ваших зубів щось не так? – Він не прорізався повністю або займає неправильне роложення в щелепі? У разі такого атипового розміщення, його краще видалити та замінити імплантатом.

Наша клініка пропонує повний спектр послуг з атипового видалення зуба та, за необхідності, подальшої імплантації.

У яких випадках обов’язково варто видалити атипово розташований зуб?

Часто розташування зуба можна скоригувати за допомогою вирівнювання. Однак бувають випадки, коли зуб розташований так, що вирівняти його за допомогою брекетів або капи просто неможливо:

1) Зуб ретинований – тобто прорізався не повністю, і здебільшого знаходиться в яснах. Загалом такий зуб може вас не турбувати та не заважати іншим зубам. Однак варто врахувати, що рано чи пізно по ньому, напевно, вдарить карієс. Лікувати його в такому разі буде вкрай складно і вартість лікування буде значно вищою, ніж ціна видалення ретинованого зуба.

2) Зуб дистопований – тобто займає неприроднє становище:

  • знаходиться у неправильному місці;
  • розташований під великим кутом (аж до горизонтального положення);
  • повернутий навколо своєї осі (стоїть ромбом).

У таких випадках видалення також дуже бажане, причому чим раніше – тим краще. Це пояснюється тим, що через своє неправильне положення він чинить негативний тиск на інші зуби. Це напевно спричинить втрату одного або кількох сусідніх здорових зубів.

У чому перевага видалення неправильно розміщених зубів?

  • Покращується гігієна ротової порожнини. Порожнини навколо зубів, що не прорізалися, часто стають місцем скупчення бактерій та викликають захворювання ясен. Видалення складного ретинованого зуба та ліквідація порожнини покращує гігієну ротової порожнини.
  • Сприяє правильному формуванню зубного ряду. Після видалення дистопованого зуба останній не чинитиме тиск на сусідні зуби, не буде їх руйнувати або змінювати напрямок росту.
  • Передбачає естетичну заміну. Вживлений імплантат виглядає значно естетичніше, ніж атипово розташований рідний зуб.

Що замість атипового зуба?

Все залежить від того, про який саме зуб йде мова.

  • Якщо один із передніх. Видалений передній зуб замінюється імплантатом. Він виглядає естетично і повністю повторюватиме форму, колір та фактуру здорового зуба, гармонійно поєднуючись з рештою.
  • Якщо жувальний (5 – 7). У такому випадку також можна встановити імплантат, наприклад мостовий протез. Такий спосіб є досить бюджетним.
  • Якщо зуб мудрості. Зазвичай цей зуб росте неправильно саме через відсутність для нього достатньої кількості місця. Якщо місця не вистачає для рідного зуба, то імплантат, відповідно, встановлювати нікуди.

Крім того, зуб мудрості не відіграє суттєвої ролі у жуванні їжі. Відповідно, ціна видалення дистопованого зуба мудрості навіть менша, ніж в інших випадках, оскільки немає витрат на встановлення імплантату.

Чи болісне видалення ретинованого зуба нижньої щелепи?

Скажімо так, фактично жодна стоматологічна процедура не може бути приємною, особливо якщо йдеться про складне видалення ретинованого/дистопованого зуба, що знаходиться на нижній щелепі. Однак конкретно болючих відчуттів ви точно не зазнаєте.

У нашій клініці для подібних маніпуляцій застосовують спеціальні сильнодіючі анестетики. З їх допомогою лікар повністю «відключить» усі болючі імпульси. Звичайно, при видаленні ретинованого зуба нижньої щелепи ви відчуватимете дотик лікаря, але точно не біль.

Чому в Києві складне видалення ретинованого/дистопованого зуба краще здійснити у Krauss Dent?

 Професіоналізм

У нашій клініці працюють експерти з видалення складного ретинованого зуба та інших атипово розташованих зубів зі стажем понад 15 років.

 Велики практичний досвід

За час роботи наші лікарі успішно видалили понад 700 атипових зубів (з яких понад 600 – зуби мудрості), не спричинивши при цьому ускладнень.   

 Адекватна ціна

Ціна видалення ретинованого зуба залежатиме від його складності. Однак ступінь складності лікар визначить заздалегідь і заздалегідь повідомить точну вартість.

 Індивідуальний підхід

Перш ніж приступити до процедури, лікар детально вивчить ситуацію, а після видалення спостерігатиме за вами протягом кількох перших днів, щоб переконатися в успішному загоєнні.  

Неправильно розташований зуб приносить вам дискомфорт?

Дозвольте собі жити комфортно!

Зателефонуйте нам та запишіться на огляд, щоб дізнатися, як виправити ситуацію

Основні ціни на послугу чищення Prophy-Mate NEO™

Эконом

clean1
Профессиональная чистка зубов Prophy-Mate NEO™
+
Полировка
450 грн
1 челюсть

Стандарт

clean1
Профессиональная чистка зубов Prophy-Mate NEO™
+
Полировка
850 грн
2 челюсти

Выгодное предложение

clean1
Профессиональная чистка зубов Prophy-Mate NEO™
+
Профессиональная чистка ультразвуком
+
Полировка
1 290 грн
2 челюсти

Владельцам KRAUSS GOLD

clean1
Профессиональная чистка зубов Prophy-Mate NEO™
+
Профессиональная чистка ультразвуком
+
Полировка
1 290 грн
1 161 грн
2 челюсти

 Ну що, Ви готові нарешті подбати про красу Ваших зубів?

ТОДІ ТЕЛЕФОНУЙТЕ ПРЯМО ЗАРАЗ

У разі запису через дзвінок або сайт, ви отримаєте гарантовану знижку на послугу, а також точний прорахунок вартості послуги!